diumenge, 4 de juliol del 2010

Priorat Patrimoni o no?

Ara fa un parell de mesos es va presentar oficialment la candidatura de la comarca del Priorat per tal de ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO en la tipologia de paisatge cultural agrari.
Els que som d'aquí no podem dir altra cosa que creiem que és un digne candidat a aquest reconeixement, però hem de ser crítics en com s'ha fet algunes coses fins ara, i com s'haurien de fer si és que de debò ens creiem aques mèrit, o si nomès és un argument per tal que els "polítics" treguin pit.
Quan inverteix l'administració al Priorat? Fa com a Banyuls, on el govern Francès es deixa cada any molts milers d'Euros en conservar els marges i els costers, ajudant els pagesos a mantindre aquest llegat històric? Quants anys fa que no s'esfaten les carreteres de la comarca? Tenen cura que els cellers que es fan, i els moviments de terra s'ajustin a aquest suposat patrimoni?
Fa uns anys, Mosén Roquer, em deia que la gràcia i sort del Priorat era que ens havien oblidat, i el resorgiment de la comarca ha estat una tasca de particulars, mai de l'administració. Potser sí que ara ens tindran en compte, i iniciatives com la del Centre de Recerca de la Vinya i el Vi de Falset, iniciativa de la URV, donen un nou impuls a la nostra, encara pobra, comarca.
Que tinguem sort!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger