Algun dels nostes amics del Priorat ja han començat la verema, però, com sempre, cada "maestrillo tiene su librillo", i mentre uns et diuen que aquest any s'ha avançat la maduració del raïm, i que ja fa el grau per començar la verema, d'altres et diuen que encara falten dues setmanes coma mínim.
Sense por a equivocar-me , acaba de possar-se e marxa un altre dels molts factors que fa que cada vi sigui diferent, i que mentre en alguns vins trobem fruita madura, en altres trobem mentolats i tocs més verts.
La verema d'aquest any té molt bon pinta, i si el temps acompanya el que resta fins que tots anem collint, pot ser un any excepconal. Els raïms fan goig de veure, van despullar molt bé, i nomès les calors de la darrera setmana els van fer patir una mica, però no es veuen masses fulles seques, i nomès el criteri de cada celler, o de cada enòleg trenquen el silenci de les vinyes per la recol·lecció del treball detot un any.
Des de Bonviure us dessitjem una molt bona verema!!!!
Sense por a equivocar-me , acaba de possar-se e marxa un altre dels molts factors que fa que cada vi sigui diferent, i que mentre en alguns vins trobem fruita madura, en altres trobem mentolats i tocs més verts.
La verema d'aquest any té molt bon pinta, i si el temps acompanya el que resta fins que tots anem collint, pot ser un any excepconal. Els raïms fan goig de veure, van despullar molt bé, i nomès les calors de la darrera setmana els van fer patir una mica, però no es veuen masses fulles seques, i nomès el criteri de cada celler, o de cada enòleg trenquen el silenci de les vinyes per la recol·lecció del treball detot un any.
Des de Bonviure us dessitjem una molt bona verema!!!!
Com molt be dius ara es temps de verema al Priorat, tot i que penso que hi ha dues veremes: la d’abans de ploure i la de després. A mi m’agrada més la segona. Quan l’estiu avança i entrem al setembre, a Celler Bujorn esperem la pluja; Després comença l’autèntic temps de verema, una època entranyable que ens marca el cicle de tot l’any.
ResponEliminaEl Priorat es un país de secà. Els estius son eixuts i calorosos i els raïms van madurant damunt unes vinyes cada vegada més cansades. Quan plou al Setembre, on la insolació ha anat perdent intensitat i força, els ceps es refresquen i acaben de donar tot el que tenen perquè els raïms acabin el seu cicle i completin la seva maduració.
Condiserant el Priorat una zona on les condicions de conreu ja son de per si extremes, naltros preferim collir a finals de Setembre o primers d’Octubre els raïms d’unes plantes relaxades que no pas fer-ho abans en uns ceps que encara arrosseguen l’estrès de la canícula estival.
Si alguna cosa es ben certa es que son maneres d’entendre la verema i com molt bé tu també dius, “cada maestrillo tiene su librillo”.
CELLER BUJORN
DEL TEMPS D’ESPERA A LA VERITAT
ResponEliminaFa uns mesos parlàvem de com a Celler Bujorn interpretem la verema , que no deixa de ser la manera que tenim d’entendre el raïm al Priorat. Ens agrada collir el raïm ben madur, després d’un intens seguiment i de viure l’evolució de la maduració , amb aquell punt de risc que sempre hi ha davant qualsevol incertesa. Afortunadament aquest any la climatologia ha estat favorable i el temps ens ha donat la raó. Ara que els nous vins comencem a veure la llum estem satisfets d’aquesta llarga espera i de la lògica tensió durant el període de verema.
Després de fermentar la garnatxa amb un petit percentatge de carinyena, hem obtingut una extraordinària elegància i rodonesa en boca i un gran potencial aromàtic. Tenim el cabernet amb un intensíssim color i una riquesa tànnica on surt el nervi de la varietat complementat amb un íntim perfum guanyat gracies al contrast tèrmic entre el dia i la nit durant la ultima setmana abans de collir-lo. L’absència de pluges durant la verema va afavorir una plena maduració de la carinyena, donant-li la típica estructura i accentuant la gran mineralitat de les nostres vinyes velles.
A Celler Bujorn tenim doncs, uns vins amb un excel•lent color, un nas que ressaltarà la seva noblesa amb una fusta apropiada , amb força frescor i una concentració i una profunditat que ens fan decantar per augmentar el percentatge de fusta nova per a la criança.
Com n’és d’apassionant aquest mon! Quan encara estem comercialitzant la collita 2007 i començant a gaudir dels primers cupatges per al 2008, se’ns presenta la nova anyada amb unes inmillorables sensacions.
Llàstima que només hi hagi una verema cada any!!!
Celler Bujorn